U trendu

Ministar Ljajić otvorio velnes centar u Prolom banji

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas novoizgradjeni velnes centar u sklopu hotela „Radan“ u Prolom banji, koji se prostire na 4.000 kvadrata.

U izgradnju velnes centra preduzeće Planinka Kuršumlija koja je vlasnik hotela Radan, uložilo je 1,5 miliona evra sopstvenih sredstva, saopšteno je iz ministarstva.

„Retki su primeri da kompanije svojim sredstvima obogate turističku ponudu ne samo svoje kompanije, već i čitavog Topličkog kraja. Prema tome, mi želimo da ovo bude model, da se pokaže da od turizma i turističkog prometa može da se dodatno ulaže u infrastrukturu i samim tim bude konkurentnije“, istakao je Ljajić.

On je izrazio uverenje da će u narednim godinama biti postignuti još bolji rezultati u Prolom banji, posebno u pogledu broja stranih gostiju.

„Već sada, u odnosu na proteklu godinu mi imamo 80 odsto rast broja noćenja inostranih gostiju što svakako jeste pokazatelj potencijala i mogućnosti ove banje“, zaključio je ministar.

Direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović podsetila je da je Prolom banja po broju izdatih vaučera na prvom mestu u Srbiji i da je samo u ovoj godini vaučere u ovoj banji iskoristilo 7.000 gradjana, što je 10 odsto od ukupnog broja izdatih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.