U trendu

Ministar: Nema procene za žičaru u Beogradu; Poslanik: Koštaće 15 miliona evra

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Lajić izjavio je danas da još nije procenjena vrednost projekta izgrade kabinske žičare u Beogradu –  od Kalemegdanske tvrdjave na jednoj obali reke Save, do Parka Ušće na drugoj.

„Još nema tačne vrednosti projekta te ‘gondole’. Načelno će dve trećine biti opredeljeno iz budžeta države, a jedna trećina iz budžeta Grada Beograda. Radi se plan detaljne regulacije i glavni projekat. Ja bih se sada uzdržao od toga koliko će gondola vredeti“, rekao je Ljajić u Skupštini Srbije.

Dodao je da je plan da žičara prevozi 3.000 putnika na sat izmedju Ušća i Kalemegdana što će biti „glavna turistička atrakcija, ali će imati transportnu ulogu“.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je dodala da je „u Srbiji turizam razvojna grana i treba da ulažemo što više možemo“, i rekla da je prihod od turizma prošle godine bio veći od milijarde evra.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Djurišić je rekao da je sramota što će 15 miliona evra biti dato za „gondolu“ na Kalemegdanu i pozvao da se tim novcem finansira veštačka oplodnja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike