Ministarka Mihajlović o 'Koridoru 11': Srećna sam, napravili smo auto-put po svetskim standardima

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je danas posetila deonicu auto-puta od Obrenovca do Ljiga od 103 kilometra, duž „Koridora 11“, kako bi se uverila da je sve spremno za svečano otvaranje u nedelju.

„Srećna sam, jer rezultatima Ministarstva i svih naših partnera, kompanija i radnika, Vlada Srbije i svi gradjani mogu da budu ponosni, napravili smo moderan auto-put, po svim evropskim i svetskim standardima“, rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Ona je istakla da „Koridor 11“ donosi veću bezbednost, jer se zaobilazi Ibarska magistrala, a taj auto-put je važan i za medjunarodni tranzitni saobraćaj.

„Nastavljamo gradnju deonice Preljina-Požega i dalje ka Crnoj Gori i BiH, dok na severnoj strani imamo pravac ka Rumuniji“, rekla je Mihajlović.

Najavila je da će polovinom decembra biti završena i deonica od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara, dok će u martu sledeće godine započeti izgradnja od Novog Beograda do Surčina.

„U nedelju ćemo potpisati ugovor sa kineskim partnerima za tu deonicu. Vrednost radova je 70,5 miliona evra i trajaće godinu i osam meseci“, rekla je ministarka.

Ocenila je da je ovo „sjajna godina za Srbiju – završavamo odredjene koridore i započinjemo izgradnju novih auto-puteva“.

(Beta)

Napišite komentar