U trendu

Ministarstvo građevinarstva uvelo upravni nadzor nad RGZ

BEOGRAD – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije uvelo je upravni nadzor nad radom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Kako je danas saopšteno iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, cilj nadzora je da se sagleda kompletna situacija u RGZ-u i predlože mere koje treba da donese Vlada Srbije radi efikasnijeg funkcionisanja katastra.

Radna grupa Ministarstva, između ostalog, ima zadatak da utvrdi broj nezavršenih i završenih predmeta u prvostepenom i drugostepenom postupku tokom 2018, broj predmeta otvorenih po pritužbama na rad RGZ-a, broj sistematizovanih i popunjenih radnih mesta po svim vrstama ugovora, i da analizira interne procedure i akta katastra.

Na osnovu prikupljenih činjenica, radna grupa će potpredsednici Vlade dostaviti izveštaj s predlogom mera čije je donošenje u nadležnosti Vlade Srbije, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

1 komentar
  1. mara

    Nije mi jasno zasto Ministarstvo do sada nije, ama bas nista, preduzelo po pitanju problema u RGZ, iako je opste poznato da se gradjani godinama suocavaju sa ogromnim problemima, pocev od nedopustivo dugog cekanja na resavanje predmeta, tako i sa korupcijom pojedinih sluzbenika tog organa.Ocigledno je da organizacija posla ne funkcionise, kako u vrhu RGZ-a, tako ni u sluzbama za katastar.Za rukovodioce sluzbi moraju da se postavljaju sposobni, strucni, nepristrasni i ljudi sa moralom, a ne poslusni koji su liseni organizacionih sposobnosti. Opste je poznato da su pojedini nacelnici sluzbe totalno nezainteresovani, da tolerisu nerad i korupciju pojedinih sluzbenika, uglavnom svojih miljenika.Nadam se da ce Ministarstvo u Upravni nadzor birati ljude od struke, koji ce znati gde, i kako da iskontrolisu rad sluzbi za katastar. Zelim vam uspeh u radu, sa nadom da ce gradjani konacno moci ostvarivati svoja zakonom zagarantovana prava, bez teskoca sa kojim su se suocavali do sada.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike