Ministarstvo nema informacija o šteti u trgovanju strujom

Foto: Beta

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Mirjana Filipović rekla je danas da to ministarstvo nema informacije o tome da li je bilo špekulacija sa cenom struje u Elektroprivredi Srbije (EPS).

„Kada policija završi istragu trebalo bi da saznamo šta se desilo jer sadašnje informacije koje se mogu čuti u javnosti nisu relevantne da se izvede nekakav zaključak“, rekla je Filipović novinarima u pauzi konferencije o regionalnom tržištu električne energije.

Filipović je naglasila da to Ministarstvo nije nadležno da sprovodi istragu i da policija istražuje da li je bilo štete u trgovanju strujom.

Po pisanju medija, zbog nameštanja cene struje EPS je izgubio 300 velikih potrošača, a iz bivšeg EPS Snabdevanja, koje je pripojeno EPS-u, smenjeno je i na druga mesta premešteno 15 rukovodilaca, a navodna šteta je oko deset miliona evra.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Običan Srbin

    kad god se desi neka pronevera, nesreća, nepogoda, niko nije nadležan – KAKVA VLADA, VI STE CIRKUS – I TO SE VIDI IZ AVIONA !!! SRAM VAS BILO !!! NI VUŠIĆ SVOJIM MARKETINGOM VIŠE NE MOŽE DA POKRIJE OVU RAŠOMONIJADU !!!

Ostavite komentar