U trendu

Ministarstvo: Nema krivice Srbije zbog odustajanja od auto-puta do Rumunije

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je danas saopštilo da je Srbija podržala projekat auto-put koji bi je povezao s Rumunijom i smatrala ga za strateški, ali da je izostalo odobrenje Bukurešta.

Kako se navodi, o tome svedoči i Memorandum o razumevanju rumunskog i srpskog ministarstva transporta iz marta 2016. godine.

„Medjutim, zbog dalje realizacije projekta u okviru programa IPA prekogranične saradnje sa Rumunijom, vodeći partner na projektu, a to je Ministarstvo transporta Rumunije, trebalo je blagovremeno da odobri otpočinjanje projekta. Ali, to se nije dogodilo“, piše u saopštenju.

Ministarstvo navodi da zbog rizika da bi Srbija, kao partner u projektu, ne svojom krivicom snosila finansijske konsekvence zbog neblagovremenog otpočinjanja projekta, odlučeno je da u ovom IPA prekograničnom pozivu bude podržan naredni projekat iz oblasti zdravstva koji su odobrili i srpski i rumusnki partner.

„Srbija i dalje apsolutno podržava realizaciju projekta izgradnje auto-puta Pančevo-Vršac-Vatin-Temišvar jer se radi o auto-putu, kako od regionalnog, tako i od nacionalnog značaja“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar