U trendu

Ministarstvo poljoprivrede: Uskoro pomoć poljoprivrednicima za sanaciju štete od nevremena

Kancelarija Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima napraviće program pomoći kako bi se u najkraćem mogućem roku sprovela sanacija posledica od elementarnih nepogoda u Srbiji, dogovoreno je danas na sednici Koordinacionog tela za procenu štete usled elementarnih nepogoda.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je ministar Branislav Nedimović održao sednicu Koordinacionog tima za usmeravanje i uskladjivanje svih aktivnosti vezanih za utvrdjivanje obima i visine štete nastale kao posledice elementarne nepogode.

Na sednici su pored predloga mera koje će biti preduzete u narednom periodu, predstavljene i trenutne aktivnosti nadležnih službi u 18 opština na teritoriji Srbije.

U ovom trenutku lokalne samouprave sprovode popis oštećenih objekata, na osnovu čega će se kasnije uraditi i precizna procena nastale štete, navodi se u saopštenju.

Nevreme koje je pre nekoliko dana pogodilo veći deo Srbije nanelo je veliku štetu poljoprivrednicima, a oštećeni su i brojni objekti i putevi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar