U trendu

Ministarstvo privrede i PKS će zajedno podsticati žensko preduzetništvo

BEOGRAD – Direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Srbije (PKS) Branislava Simanić podržala je na današnjem sastanku sa ministrom privrede Radetom Bastom njegovu kaciju „Žene su zakon“, čija je svrha popravljanje položaja žena preduzetnica, saopštilo je Minsitarstvo.

Navodi se da je Basta sagovornici obrazložio svoju nameru da popravi položaj žena preduzetnica koje su, kako je istakao, važan deo privrednog sektora.

„Bez adekvatnog uvažavanja žena preduzetnica ne možemo da idemo napred“, poručio je ministar privrede, prenosi Ministarstvo.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva privrede i PKS, čiji cilj je podrška ženskom preduzetništvu.

Dogovoreno je da se u saradnji sa Međunarodnim ženskim klubom radi na formiranju mreže žena preduzetnica u zemlji, regionu, a potom i na svetskom nivou.

Basta i Simanić su se saglasili da bi Ministarstvo privrede i PKS trebalo da u saradnji Ministarstvom pravde podstiču socijalno preduzetništvo, kako bi se pružila mogućnost osuđenicima da se edukuju i na taj način reintegrišu u društvo, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.