U trendu

Ministarstvo privrede sa milijardu dinara pomaže gradove i opštine

Ministarstvo privrede Srbije je danas uputilo javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata za čije je finansiranje u 2016. godini obezbedjeno milijardu dinara.

Finansiranje infrastrukturnih projekta se sprovodi u okviru Programa podrške unapredjenju lokalne i regionalne infrastrukture „Gradimo zajedno“ i Programa za podršku unapredjenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija.

Novac je obezbedjen za sufinansiraje izgradnje i opremanja industrijskih i poslovnih zona koji će doprineti boljem poslovnom okruženju i privlačenju investitora, ali i izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekta zdravstvene i socijalne zaštite i gradjevina od kulturno – istorijskog značaja.

Ministarstvo privrede će sufinansirati projekte u iznosima od 50 odsto vrednosti projekta za Program „Gradimo zajedno“ i 60 odsto od vrednosti projekta za Program podrške unapredjenju privrednog ambijenta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Rok za prijavu projekata je 23. februar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.