najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Mirabank počinje da radi u Srbiji

Mirabank iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je danas najavila da počinje da radi u Srbiji i uglavnom će biti orijentisana na pružanje usluga kompanijama.

Predsednica Izvršnog odbora Mirabank Ilinka Roseti rekla je da je ta banka pouzdan partner brojnim najboljim kompanijama u svetu, kojima obezbeđuje nove poslovne prilike.

“Banka podržava klijente pružajući im visoko profesionalna rešenja uz mogućnost umrežavanja, doprinoseći inovativnom razvoju njihovog biznisa”, izjavila je Roseti.

Narodna banka Srbije je u decembru 2014. godine dala dozvolu za rad banci iz UAE koja će poslovati pod imenom Mirabank AD Beograd.

Banka je u vlasništvu firme iz Holandije koja je deo međunarodne Rojal (Royal) grupe čije je sedište u Abu Dabiju, a prisutna je u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Osnivački kapital Mirabank je 15 miliona evra, a prema ranijim najavama planirane investicije te banke u Srbiji su oko 300 miliona dolara. To je prva direktna investicija u bankarskom sektoru Srbije od 2008. godine.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike