U trendu

Mirović i Cvijanović otvorili „Interagro 2018“ u Bijeljini

BIJELJINA – Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović otvorili su danas 17. Međunarodni poljoprivredni sajam „Interagro 2018“ u Bijeljini.

Mirović je izjavio da pokrajinska vlada i vlada RS moraju intenzivnije da rade na infrastrukturnom povezivanju, istakavši da je izgradnja autoputa od Novog Sada preko Rume do Bijeljine jedan od prioriteta.

„Zbog zajedničke budućnosti na ovom značajnom projektu moramo da radimo zajedno, jer će izgradnjom autoputa biti mnogo više kompanija i privrednika iz Srbije u Semberiji“, rekao je Mirović.

On je dodao da su pokrajinska vlada i vlada RS završile projektnu dokumentaciju za deonicu od Novog Sada do Šapca.

Pokrajinska vlada posvećena je Sporazumu koji ima sa Vladom RS, a koji je deo ukupnih odnosa koji imaju Republika Srbija i Republika Srpska, kazao je Mirović.

On je istakao da na sajmu u Bijeljini učestvuje više od 20 kompanija i udruženja iz AP Vojvodine, u organizaciji Privredne komore Vojvodine, koja je i partner ovogodišnjeg sajma.

„Cilj Pokrajinske vlade je održati i unaprediti kontakte između privrednika“, naglasio je Mirović, saopštila je pokrajinska vlada.

Zahvalivši se Miroviću na podršci, Cvijanović je istakla da je sajam u Bijeljini prilika da se povežu privrednici i poljoprivrednici, ali i da se uspostavi intenzivnija saradnja između lokalnih samouprava, institucija i udruženja u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Cvijanović je, ukazujući na dobru saradnju vlade RS, pokrajinske i Vlade Srbije, naglasila da „zajedno radimo na svim poljima da bi se privredno i infrastrukturno što bolje povezali“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar