U trendu

MK grupa preuzela hotelski kompleks Skiper risort u Istri

Kompanija Istrian hotels, članica MK grupe iz Srbije, danas je potpisala ugovor sa austrijskom kompanijom HETA o kupovini 100 odsto vlasništva u svim kompanijama Skiper grupe, čime je preuzela luksuzni hotelski kompleks Skiper resort u Istri, saopštila je MK grupa.

Istrian hotels je, kako se navodi, dostavila najbolju ponudu na medjunarodnom tenderu za kupovinu tog luksuznog kompleksa na Jadranu, koji je završen krajem septembra ove godine.

Dodaje se da će svi poslovi oko transakcija biti završeni u narednim nedeljama.

„Istrian hotels u svom portfoliju ima sedam hotela sa četiri i pet zvezdica, a kupovinom ovog prestižnog hotela podićićemo nivo hotelskih i ugostiteljskih usluga“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je MK grupa kupovinom prestižnog Skiper risorta u Istri, gde potpada i hotel Kempinski Adriatic sa pet zvezdica, kao i nedavnom saradnjom sa hotelskim brendom Šeraton (Sheraton) dodatno učvrstiti poziciju na tržištu.

„Smatram da ovo predstavlja značajan korak ka ostvarenju naših ciljeva u pravcu stvaranja snažne regionalne hotelske kompanije koja će uvezivati biznise na najatraktivnijim lokacijama i upotpunjavati se medjusobno sa već postojećim karikama u sistemu“, izjavio je direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK sistema Nikola Avram.

Kompanija Istrian hotels kao članica MK grupe, poseduje Grand Hotel & Spa i Angella Hotel & Residence – Konaci Sunčevi vrhovi na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel u Beogradu i Hotel Kempinski palas u Portorožu.

Pored toga, MK grupa je manjinski vlasnik grupe Budvanska Rivijera Hotel u Crnoj Gori i ima 30 odsto akcija u Aerodormu u Portorožu. 

Ukupni smeštajni kapaciteti hotela u vlasništvu MK grupe je 2.500 mesta, a kompanija planira da u januaru iduće godine u Novom Sadu otvori prvi Šeraton hotel u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.