U trendu

Mladima pomažu Privredna komora Srbije i beogradska opština Savski venac

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež i predsednica beogradske opštine Savski venac Irena Vujović dogovorili su se danas da zajednički podrže mlade da lakše ostvare projekte i brže se zaposle.

Sporazumom o saradnji PKS i te beogradske opštine predvidjeno je da mladim preduzetnicima koji su prošli obuku „Privredni forum mladih 2016. – Put uspešnog preduzetnika“ budu ustupljene prostorije na pola godine gde bi mogli da rade na svojim projektima.

Irena Vujović je rekla da će autori tri najbolja projekta, pored potrebne infrastrukture dobiti i mentore koji će ih savetovati i pratiti u radu.

„Cilj nam je da ohrabrimo mlade ljude da ističu i realizuju svoje poslovne ciljeve. Učešće u ovom projektu je omogućeno samo ljudima sa teritorije naše opštine, ali ćemo se potruditi da se to proširi kako bi se smanjila nezaposlenost mladih“, dodala je Vujović.

Marko Čadež je rekao da PKS već dve godine pruža podršku mladim preduzetnicima i da se nada da će kroz saradnju tog udruženja privrednika sa opštinskim vlastima mnogi dobiti šansu da sprovedu u delo svoje poslovne ideje.

„Najbitnije je da medju mladima razvijemo preduzetnički duh, kako ne bi samo čekali posao, već da ga sami stvaraju. Od nas će uvek dobijati svu moguću podršku za početak svojih poslova“, rekao je Čadež.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.