najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

MMF danas u Beogradu, sutra zvanični razgovori

Misija Međunarodnog monetarnog fonda dolazi danas u Beograd, a zvanični razgovori predstavnika MMF sa vlastima u Srbiji počinju sutra.

Pregovori MMF-a i srpskih zvaničnika trajaće do 26. februara.

Srbija je sa MMF-om u februaru 2015. sklopila trogodišnji stend-baj aranžman iz predostrožnosti vredan 1,2 milijarde evra.

Zvaničnici MMF i ranije su isticali da je aranžman iz predostrožnosti izbor Vlade Srbije, koja ne planira da povlači taj novac.

Premijer Aleksandar Vučić ranije je izjavio da razgovori koje će sutra imati sa predstavnicima MMF neće biti laki, ali da nema šta da im zameri.

“Ne mislim da su naši protivnici. Oni su nam saradnici i oni su tu da nam pomognu da bi Srbija bila zdravija i uspešnija zemlja”, poručio je Vučić.

Upitan za narednu reviziju MMF-a, premijer je rekao da oni očekuju i moraju da vide još bolje rezultate u reformi javnih preduzeća.

Odgovarajući na novinarska pitanja u Vladi Srbije, Vučić je ponovio da je Srbija izašla iz recesije i da je pred nama pet godina rasta.

“Uspeli smo da popravimo poslovni ambijent i nećemo se smiriti dok ne uđemo u prvih 40 zemlja sveta”, istakao je premijer.

(Tanjug)

1 komentar
  1. batamrca

    Ove treba pod hitno najuriti zajedno sa celom garniturom političara demagoga koji nemaju bele veze sa onim što rade ako uopšte nešto i rade, u šta ne verujem, samo prazne reči i obećanja bez pokrića.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike