U trendu

Modernizacija puta do manastira Ravanica

ĆUPRIJA – Put Ćuprija – srednjovekovni manastir Ravanica, čija je rekonstrukcija počela lane, nastavljen je rekonstrukcijom deonice Senje – Ravanica, a vrednost radova je 85 miliona dinara.

Projekat je odboren od strane JP „Putevi Srbije“ a radovi treba da budu završeni do kraja godine, rečeno je danas Tanjugu u opštinskoj upravi Ćuprije.

Prema projektu, kroz selo će biti napravljen moderan put a predviđena je i izgradnja dva parking mesta za autobuse i putnička vozila.

„Mi ovim želimo da unapredimo verski turizam a u okviru te ideje je i izgradnja spomenika knezu Lazaru u Ćupriji, čiji ćemo postament završiti ove godine a kompletan spomenik naredne godine“, izjavio je ranije Tanjugu predsednik opštine Ninoslav Erić.

On je podsetio da je ideja o rekonstrukciji ovog puta rođena lane prilikom posete Ćupriji predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Reč je o regionalnom putu u dužini od oko sedam kilometara, a deonica od naplatne rampe u Ćupriji do Senja, kroz Dobričevo, završena je lane. Asfaltni de kolovoza je proširen na šest metara bez bankina s obe strane, a asfalt je u dva sloja.

Radove izvodi Preduzeće „Putevi“ Kragujevac.

Manastir Ravanica je zadužbina kneza Lazara, u kojoj počivaju i mošti kneza, i novi, rekonstruisani put će mnogo značiti svima, vernicima i turistima, a njih je iz godine u godinu sve više koji posećuju pojedinačno ili u grupama ovu srpsku svetinju, ocenio je Erić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.