U trendu

Momirovic: „Belt“ ce predstavljati srpsku industriju u Evropi

SREMSKA MITROVICA – Kompanija „Belt“, nastaviće da upošljava ljude u Srbiji, ali i da na pravi način predstavlja domaću industriju u Evropi, poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, posle otvaranja novog pogona te fabrike u Sremskoj Mitrovici.

Podsetio je da je kompanija „Belt“, koja se bavi proizvodnjom armaturne mreže, u našoj zemlji osnovana 1991. godine, saopštili su iz resornog ministarstva.

„Svedočimo da danas gradimo fantastične autoputeve, brze pruge, aerodrome, ali ako ne gradimo i ne ojačamo domaće privatne kompanije koje će izdržati krizu, koja je pred nama, kao što su se prevazišle i krize koje su ostale u decenijama iza nas, nećemo ispuniti glavni cilj, a to je moderna i ekonomski jaka Srbija“ izjavio je ministar Momirović.

Momirović je dodao da je Sremska Mitrovica doživela neverovatne promene u prethodnim godinama i najavio da će tokom sledeće nedelje biti raspisan tender i za proširenje luke.

Realizacija ovog projekta predstavlja ozbiljnu podršku industriji u ovom delu zemlje, u vrednosti od 42 miliona evra i radiće se zajedno sa partnerima iz Evropske investicione banke i Svetske banke, navodi se u saopštenju.

Vlasnik kompanije „Belt“ Tomislav Beloica, kao i predsednik skupštine opštine Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović složili su se da se zahvaljujući efikasnoj i odgovornoj lokalnoj samoupravi Sremska Mitrovica može očekivati još novih investicija.

Neposredno pre otvaranja novog pogona fabrike „Belt“ u Sremskoj Mitrovici, ministar Momirović obišao je radove na deonici Sremska Rača – Kuzmin, čija je ukupna dužina 18 kilometera sa mostom preko reke Save i predstavlja deo projekta izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo.

Predviđeno je da buduća saobraćajnica prolazi kroz naselje Kuzmin sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, gde će biti izgrađen most preko reke Save u dužini od 1.327 metara.

Pored izgradnje mosta preko reke Save, projektom je predviđena izgradnja mosta preko reke Bosut, kao i petlje Bosut i petlje Kuzmin koja predstavlja vezu autoputa Beograd-Šid sa autoputem Kuzmin-Sremska Rača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.