U trendu

Momirovic: Uskoro krece gradnja kruznog toka kod Ocage

LAZAREVAC – Urađeno je idejno rešenje za izgradnju kružnog toka kod jezera Očage, u Lazarevcu, i sada smo u procesu rešavanja pravnih sporova sa Gaspromom, pa verujem da ćemo u najskorijem periodu krenuti u realizaciju ovog projekta, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je prisustvujući otvaranju radova na izgradnji kanalizacione mreze u Velikim Crljenima, u sklopu projekta Čista Srbija, na novinarsko pitanje dokle se stiglo sa ovim projektom rekao da je reč o velikoj investiciji i da su u Ministarstvu koje vodi svesni koliki je problem i opasnost kružni tok na Ibarskoj magistrali.

„Opasan je pre svega za pešake, a naročito leti. Znamo da je to najvažnije saobraćajno pitanje na teritoriji opštine Lazarevac i radimo na njegovom rešavanju“, istakao je Momirović.

Na pitanje o rekonstrukciji puteva u Lazarevcu, koji su u nadležnosti države a u lošem su stanju, naveo je da je premijerka Ana Brnabić nedavno obećala da će biti rekonstruisano oko 2,2 km puta od Velikih Crljena do Junkovca.

„Puno radimo na izgradnji puteva. Sada projektujemo i radimo više od 1.200 km auto-puteva i brzih saobraćajnica a opredeljenje Vlade Srbije je da svaki čovek dobije asfalt do svoje kuće“, rekao je ministar.

Istakao je da je potrebno još malo vremena da se planovi ostvare i da veruje da će u narednom periodu i putevi u Lazarevu koji su propali biti rekonstruisani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.