U trendu

Montekargo i HBIS dogovorili prevoz rude gvožđa

PODGORICA – Kompanija Montekargo iz Crne Gore ugovorila je sa HBIS grupom Srbija, vlasnikom železare u Smederevu, prevoz 30 hiljada tona rude gvožđa.

„Tokom naredne godine može se očekivati prevoz 120 hiljada tona ove rude za ovu kompaniju iza koje stoji kineski kapital, od čega Montekargo može očekivati prihod od 1,1 milion evra“, kazao je direktor Montekarga Muradif Grbović, piše B92 pozivajući se na crnogorske medije.

Prema njegovim recima, rast prometa robe železnicom rezultirao je većim obimom prevoza lima, rude boksita i otpadnog gvožđa.

On je dodao da postoji niz uticaja na takvo poslovanje, a neki od njih su promene na tržištu (ponude i tražnje) i efikasnost poslovanja.

„Mera uticaja na ostvarenje što povoljnijih cena na tržištu, jedan je od programa koji je u praksi rezultirao ostvarenjem poslovnih ciljeva. U novim uslovima koji se označavaju erom ‘ekonomije znanja’, ljudski i ostali intelektualni resursi tretiraju se vrlo važnim“, naveo je Grbović.

On je saopštio da je ove godine prevezeno 551 hiljada tona, dok je u istom periodu prošle godine prevezeno 540 hiljada tona.

„Prema podacima koje posedujemo, ugovorenim poslovima koji obećavaju, očekivanjima od tržišta, poslovima koji treba da se realizuju u drugom delu godine, očekujemo nastavak trenda rasta“, rekao je Grbović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.