U trendu

Moravski koridor mora biti na vreme – radne vize ubrzano

BEOGRAD – Usaglasili smo aktivnosti koje su neophodne da se projekat izgradnje Moravskog koridora realizuje shodno dogovorenoj dinamici i ciljevima, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posle radnog sastanka sa predstavnicima „Behtel Enke“.

Ministarstvo je saopštilo da je sastanku koji je održan u cilju ubrzavanja realizacije izgradnje Moravskog koridora prisustvovala delegacija konzorcijuma izvođača na čelu sa predsednikom za regionalne i korporativne poslove Stuartom E. Džonsom.

Momirović je rekao da je obezbeđena ubrzana procedura da strani radnici koji će doći u kamp pravovremen dobiju radne vize.

„Trenutno su u realizaciji radovi na izgradnji mosta preko Jovanovačke reke i pruge kod Ćićevca, koji će biti dug približno 500 metara. Što se tiče izdavanja građevinskih dozvola i eksproprijacije, naše ministarstvo će da radi dan i noć da se realizuje po hitnom postupku”, rekao je on.

Dodao je da je Moravski koridor, koji će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji, jedan od najvažnijih putnih pravaca.

„Izgradnjom ove saobraćajnice biće povećana dostupnost opštinskim centrima, privrednim zonama i turističkim destinacijama. Biće to veličanstveni putni pravac, na ponos budućim pokolenjima“, naveo je on.

Moravski koridor se gradi za maksimalnu dozvoljenu brzinu od 130 kilometara na čas.

Biće izgrađeno ukupno 11 petlji i 130 ostalih objekata, od čega 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.