U trendu

MUP: Nismo asistirali u rušenju objekta na Kopaoniku jer nije priložena potpuna dokumentacija

Policija je odbila da asistira u rušenju nelegalno podignutog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku jer Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prethodno nije priložilo potpunu dokumentaciju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na upit Radija Slobodna Evropa.

„Od strane Ministarstva gradjevinarstva dostavljen je zahtev za pružanje policijske pomoći prilikom sprovodjenja izvršenja rešenja Odeljenja gradjevinske inspekcije o uklanjanju objekta na Kopaoniku, uz koji (medjutim) nije priložen odgovarajući dokaz da je nadležni organ pokušao izvršenje bez pružanja policijske pomoći“, navodi se u saopštenju MUP-a.
Nelegalno sazidani objekat na najvišoj tački na Kopaoniku i dalje radi, iako je za danas bilo zakazano rušenje, do koga, medjutm, nije došlo, mada je pripremano, preneo je Radio slobodna Evropa.
Kako objašnjava MUP, Zakonom o policiji propisano je da se pomoć pruža kada se u sprovodjenju izvršenja osnovano očekuje otpor.

Odredbe istog zakona predvidjaju da uz zahtev za pružanje pomoći mora biti priložen akt kojim se dokazuje da je organ nadležan za izvršenje pokušao izvršenje bez pružanja policijske pomoći.

MUP dalje navodi da je 27. jula 2018. policijska stanica u Brusu dobila zahtev za pružanje asistencije povodom uklanjanja spornog objekta.

„Kako isti nije bio u skladu sa odredbama Zakona o policiji, tačnije nije dostavljen dokaz da je pokušano izvršenje bez policijske pomoći, dana 30.07.2018, podnosilac zahteva obavešten je o formalnim nedostacima i upućen da dostavi potrebnu dokumentaciju, što do danas nije učinjeno, shodno čemu asistencija nije mogla biti pružena“, navodi se u saopštenju Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije.

Rušenje nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu zakazano je za danas, ali to se ipak nije dogodilo jer, kako je za Insajder rečeno u Ministarstvu gradjevinarstva, nije obezbedjena „neophodna asistencija policije“.

Rušenje je odloženo dok se ne ispune svi predvidjeni uslovi, naveli su iz Ministarstva.

Ministarstvo gradjevinarstva je posle skoro godinu dana od kada je počela gradnja nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu i posle nekoliko naloga i rešenja o rušenju, 25. jula ove godine donelo rešenje o rušenju kojim investitorku Snežanu Mitković iz Smedereva obaveštava da će objekat i septička jama od 180 kvadrata biti uklonjeni, a krajem prošle nedelje konačno su isključeni voda i struja, ali se ni danas to nije odgodilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar