U trendu

Na 46 benzinskih pumpi u HR moguće plaćanje kriptovalutama

SARAJEVO/ZAGREB – Na 46 Tifon benzinskih stanica u Hrvatskoj omogućeno je plaćanje goriva i svih drugih proizvoda i usluga kriptovalutama, putem platforme PejCek (PayCek), saopštila je vlasnik te platforme Elektrokoin.

Prihvataju se valute bitkoin, eter, stelar, ripl i EOS, a usluga je dostupna od 2. februara 2021, dodaje se u saopštenju, a prenosi portal indikator.ba.

„Ako osoba natoči gorivo za 400 kuna (52,9 evra) i na blagajni želi da plati u kriptovaluti, u trenutku kada mi preko PejCeka javimo Tifonu da je uplata obrađena, Tifon dobija svojih 400 kuna, a mi u Elektrokoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju“, objašnjava Nikola Škorić, direktor Elektrokoina, način izvršenja plaćanja digitalnim novcem.

Elektrokoin je inovativna hrvatska fintek kompanija osnovana 2014. godine, koja se bavi kripto-menjačkim poslovima i platnim prometom u kriptovalutama. Jedan od njenih poslovnih partnera je i Hrvatska pošta, koja od 2019. uvodi plaćanje kriptovalutama u 55 poslovnica, kao i grad Sveta Nedelja koja svojim građanima omogućava plaćanje računa virtuelnim novcem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.