Na Aerodromu Nikola Tesla počinje sezona čartera

Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ sledeće nedelje počinje sezona turističkih čarter letova, koja će trajati do početka oktobra, najavljeno je danas.

Očekuje se će tokom ove letnje sezone više od 250.000 putnika otputovati čarter letovima iz Beograda ka evropskim odmaralištima, što je za oko 15 odsto više nego prošle sezone, navodi se u saopštenju Aerodroma „Nikola Tesla“.

Turisti će u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika moći da direktnim čarter letovima otputuju do Madrida, Barselone, Nice, Napulja, Pize i Malage, a egipatska kompanija Er Kairo će obnoviti letove za Hurgadu na Crvenom moru.

Nove destinacije za čarter letove sa beogradskog aerodroma su Parga, Lefkada, Samos i Limnos u Grčkoj, Burgas u Bugarskoj, kao i pokrajina Kalabrija na jugu Italije.

Čarter saobraćaj sa Grčkom ove godine će, kako je procenjeno, biti uvećan za 50 odsto, uz obavljanje letova ka oko 15 aerodroma, dok će broj polazaka ka Španiji biti udvostručen u odnosu na prošlu sezonu.

Pored letova u redovnom saobraćaju biće uvedeni i čarter letovi za Atinu, Barselonu, Solun i Tivat.

Sa beogradskog aerodroma predstojećeg leta biće uvećana i ponuda na letovima u redovnom saobraćaju, a novina su direktni letovi kompanije Er Srbija iz Beograda ka Sjedinjenim Američkim Državama.

Er Srbija je najavila i povećanje kapaciteta ka svim sezonskim turističkim destinacijama kao što su Dubrovnik, Malta, Split i Pula, dok će letovi za Ohrid biti obnovljeni posle nekoliko godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.