U trendu

Na KiM kuplja struja za one koji potroše više od 600 kilovata mesečno

PRIŠTINA – Vlada u Prištini usvojila je zahtev Regulatorne kancelarije za energetiku (RUE) da se poveća cena električne energije za potrošače koji troše više od 600 kilovata električne energije mesečno, dok su ovom odlukom izuzeta preduzeća koja će, bez obzira na potrošenu količinu, struju plaćati kao i do sada.

Prema predlogu RUE, koji je odobrila vlada, potrošači koji potroše do 800 kilovata struje mesečno i oni koji troše i više od toga neće biti zaštićeni merama vlade, koja je izdvojila 75 miliona evra kako bi zaštitila potrošače, prenosi RTS.

Mimoza Kusari-Ljilja govorila o naplati raccuna za struju na severu KiM

SSefica poslaniccke grupe vladajucheg pokreta „Samoopredeljenje“ Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je danas da je Srbija spremna da poccne da snabdeva energijom sever Kosova, ukoliko vlasti u Prisstini odlucce da ne plate raccune za utrossenu struju za ccetiri opsstine na severu.

„Uverena sam da che 2022. godina oznacciti pozitivan i veoma vazzan zaokret u odnosu na povratak elektroenergetske stabilnosti na severu, ssto podrazumeva licenciranje kompanije i poccetak naplate raccuna“, rekla je Kusari – Ljilja prisstinskim medijima, a prenosi RTS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar