U trendu

Na prodaju imovina Magnohroma

Agencija za privatizaciju oglasila je danas prodaju imovine Magnohroma iz Kraljeva po početnoj ceni od oko 4,9 miliona evra.

Zainteresovani kupci mogu da podnesu prijave za učešće u nadmetanju do 25. februara, a otvaranje ponuda je 29. februara 2016. godine.

Pravo učešće u postupku kupovine imovine Maghnohroma imaju domaća pravna lica koja se bave proizvodnjom vatrostalnih materijala ili metalurgijom najmanje tri poslednje poslovne godine ili ona koja imaju sopstvenu rudarsku proizvodnju. Uslov je i da im je prihod u 2014. godini bio najmanje 20 miliona evra.

Na prodaju je ponudjena ukupna imovina Magnohromove fabrike vatrostalnih materijala, čija je procenjena vrednost na kraju prošle godine iznosila 9,7 miliona evra.

Magnohrom je bio u vlasništvu indijske kompanije Global stil, ali je privatizacioni ugovor raskinut krajem 2007. godine jer kupac nije ispunjavao ugovorene obaveze.

Prodaja imovine tog preduzeća bila je oglašena i u maju ove godine po početnoj ceni od 10,5 miliona evra, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar