U trendu

Na prodaju „JAT Tehnika“ – početna cena 20,4 miliona evra

BEOGRAD – Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju preduzeća „JAT Tehnika“, a početna cena iznosi 20,4 miliona evra.

„JAT Tehnika“ iz Surčina je preduzeće za održavanje i popravke aviona i ponuđena je kroz model prodaje kapitala, a ministarstvo je pozvalo zainteresovane da dostave ponude do 31. jula uz uplatu depozita od dva miliona evra.

Kako je objavljeno u izveštaju ovlašćenog procenitelja, najviša vrednost „JAT Tehnike“ u rasponu procenjene fer tržišne vrednosti kapitala koji se nudi na prodaju na kraju prošle godine iznosi 20.498.762 evra.

Pravo na učešće u postupku imaju preduzeća čija je pretežna delatnost održavanja i opravke vazduhoplova i to najmanje u poslednjih pet godina u kontinuitetu.

Uslov je i da je preduzeće u 2018. godini ostvarilo samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40.000.000 evra, i da ima kapacitet za održavanje i opravku vazduhoplova na minimum 10 pozicija i to najmanje poslednje dve godine u kontinuitetu.

Od potencijalnog kupca se traži da poseduje sertifikate za bazno i linijsko održavanje aviona tipa Bombardier i Embraer i to najmanje poslednjih pet godina u kontinuitetu.

Predmet prodaje je ukupno 99,3 odsto ukupnog kapitala „JAT Tehnike“, od čega je najviše kapitala u vlasništvu Republike Srbije – 95,4 odsto ukupnog kapitala a po nekoliko procenata su vlasništvo republičkog PIO fonda odnosno Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, dok vlasništvo ispod jednog procenta imaju Nacionalna služba za zapošljavanje, Opština Pećinci i Opština Aranđelovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.