U trendu

Na pruzi Niš-Preševo i nove linije ako ih lokalne vlasti plate

Na rekonstruisanoj pruzi Niš-Preševo gde su planirana četiri voza dnevno, može biti i više linija ako ih lokalne samouprave zatraže i ako ih finansiraju, izjavio je danas predsednik Skupštine Vranja Dejan Tričković.

Tričković je agenciju Beta rekao da je to prvi put da neko republičko javno preduzeće – „Železnica Srbije“, odnosno „Srbija Voz“, „traži mišljenje lokalne samouprave i da nas tretira kao partnere, što je dobro jer i mi i oni smo tu zbog gradjana“.

Tričković je medjutim rekao da Vranje nema interesa za uvodjenje novih vozova, sem onih koji su već u voznom redu.

„Nemamo mnogo ljudi koji odlaze ili dolaze na posao vozom, ali bilo je drugih lokalnih samouprava blizu Niša, kao i sam grad Niš koji su pokazali interes za uvodjenje novih polazaka“, rekao je Tričković, ali, dodao je, „pratićemo situaciju, i ako se javi potreba, obratićemo se ‘Srbija Vozu’ „.

„Ako novi vozovi budu brzi, a uz to je putovanje vozom veoma komforno, železnica može da se izbori za svoje putnike jer može da konkuriše i cenom i komforom“, ocenio je on.

On je rekao da će postojeći broj vozova 1. juna biti pojačan ponovnim uspostavljanjem medjunarodne linije Beograd-Solun.

Radove na rekonstrukciji tri deonice pruge Niš-Preševo, završenoj u utorak, vrednosti 30,4 miliona dolara, izvela je kompanija Ruskih državnih železnica „RŽD Internešnl“, sa domaćim podizvodjačima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar