U trendu

Na sajmu zapošljavanja 40 poslodavaca ponudilo poslove

KOSOVSKA MITROVICA – Direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Severnoj Mitrovici, Verica Ćeranić, uručila je danas na Sajmu za zapošljavanje ugovore korisnicima subvencije za samozapošljavanje i ugovore o realizaciji programa stručne prakse, licima koja su prvi put imala priliku da stečena znanja tokom školovanja primene u praksi.

„Na današnjem sajmu, osmom po redu, koji organizuje naša filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, imamo veliku posećenost od strane poslodavaca, njih 40 koji imaju potrebu za licima na našoj evidenciji, kao i od strane nezaposlenih. Da li ćemo uspeti da efekat sajma bude kako očekujemo u cilju smanjenja nezaposlenosti, videćemo u narednih šest meseci“, rekla je Ćeranićeva, prenosi Kosovo onlajn.

Ona je dodala da je bio veliki i odziv nezaposlenih lica i izrazila nadu da će sajam dati pozitivne rezultate „da će nezaposlena lica naći posao koji traže, a poslodavci zadovoljni onim što su mogli da odaberu“.

Predsednik Privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić, koji je otvorio Sajam za zapošljavanje, je rekao da je velika zainteresovanost mladih ljudi „pokazatelj da ovaj grad ima budućnost, a da je na lokalnoj samoupravi da omogući njihovo zapošljavanje i opstanak na ovim prostorima“.

Ekonomista i menadžer u “Zemljoradničkoj zadruzi – Zubin Potok” Vladimir Mihailović u svojstvu poslodavca na sajmu, je rekao da se primarno bave otkupom i preradom voća i povrća, kao i ugostiteljstvom i uzgojem riba.

„Nacionalnoj službi za zapošljavanje smo se obratili za zahtevom za tehnolozima u prehrambenoj industriji“, rekao je Mihailović.

Miša Koneski, kome je dodeljen ugovor o subvenciji za samozapošljavanje, kaže da mu je to velika podrška u odluci da se započne sopstveni posao.

„Značaj sajma za sve nas koji pokušavamo da nađemo posao je veliki, kao i za nas koji smo se upustili u privatni posao. Podrška države kroz NSZ je daleko konkretnija na taj način jer se dobijaju sredstva za subvencije za samozapošljavanje, sredstva su skromna, ali za početak sasvim dovoljna“, rekao je Koneski.

Sajam za zapošljavanje je i ove godine obeležilo veliko interesovanje kao i prethodnih osam godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar