U trendu

Na Samitu 100 biznis lidera: Mali, Anđušev, Šarović…

BEOGRAD – Na Samitu100 biznis lidera, koji će biti održan u Beogradu 1. i 2. oktobra, učešće su potvrdili ministar finansija Srbije Siniša Mali, zamenik makedonskog premijera Kočo Anđušev i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

Kako se navodi u saopštenju Samita100, oni će na panelu sa biznis liderima jugoistočne Evrope razgovarati o tome dokle se stiglo u realizaciji regionalnih projekata pokrenutih prethodnih godina na Samitu100, o načinu na koji može da se zaustavi odliv mozgova, kao i o tome kako u regionu možemo jedni drugima da pomognemo da tržišta budu fleksibilnija, kada je u pitanju radna snaga i razmena stručnjaka.

Na sedmom SAMIT100 biznis lidera specijalni gost biće Antonela Mei-Pohtler iz Boston Konsulting grupe u okviru panela „Specijalni disruptivni digitalni dijalog“, a premijeri, ministri i stručnjaci iz regiona govoriće na najrazličitije teme, poput mobilnost rada, energetske održivosti, brendiranja regiona.

Ključna tema SAMIT100 biznis lidera biće digitalna transformacija i kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti „kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona.

Forum će ove godine otvoriti Stanka Pejanović, predsednica UO Samita100 i predsednica Srpske asocijacije menadžera i Alejandro Plater, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group.

SAMIT100 inicijativa okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

SAMIT100 su pokrenuli SAM, Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), da bi se kasnije pridružili i ostali biznis partneri iz regiona.

Prvi godišnji skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu, a prethodni, šesti skup održan je u Skoplju u oktobru 2017. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.