U trendu

Nacionalnoj službi za zapošljavanje IT oprema iz Nemačke

BEOGRAD – Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) je od Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) dobila IT opremu koja se sastoji od 54 laptopa i seta slušalica, 17 štampača i 13 setova konferencijskih zvučnika, saopšteno je iz GIZ-a.
Oprema koja će unaprediti uslove rada NSZ data je u okviru programa „Migracije za razvoj“, koji GIZ sprovodi u ime Vlade Nemačke.
„Nova IT oprema će omogućiti uvođenje digitalnih rešenja i onlajn usluga, pa samim tim i sprovođenje nekih planiranih mera, pre svega onlajn sajmova zapošljavanja, obuka za aktivno traženje posla i obuka za preduzetništvo“, izjavio je direktor NZS Zoran Martinović.
„Ova tehnička podrška će pomoći jačanje saradnje i razmenu između migracionih servisnih centara NSZ-a i DIMAK-a, nemačkog informativnog centra za migracije, stručno obrazovanje i karijeru, kao i nesmetanu komunikaciju sa korisnicima i osobama koje traže posao, te brži i adekvatniji odgovor NSZ-a na njihove potrebe,“ naglasila je vođa programa „Migracije za razvoj“ i rukovodilac DIMAK-a Marija Bogdanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar