U trendu

Nagrade SAM za najbolje i tokom pandemije,dodela 16.novembra

BEOGRAD – Srpska acocijacija menadzera podeliće 16. novembra godišnje nagrade pod sloganom „Odgovorno liderstvo“ za menadžera godine, mladog menadžera godine, poslodavaca godine, društveno odgovornu kompaniju godine i lični herojski čin.

SAM će dodeliti nagrade devetu godinu za redom, a biće podeljene i specijalne nagrade žirija.

Kako je najavila SAM, nominacije će trajati do 4. novembra, a nakon toga će uslediti odabir finalista, dok će dobitnici nagrada biti proglašeni 16. decembra na svečanoj dodeli nagrada.
Ovogodišnje nagrade namenjene su najboljim menadžerima, kompanijama i pojedincima koji se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima i bolji život svih građana, saopštila je SAM.

Pored teške zdravstvene i ekonomske krize koja je izazvana virusom korona, a koja je uticala na život i poslovanje širom sveta, pa tako i u Srbiji, SAM želi da nagradi izuzetne pojedince i poslodavce, koji su svojim poslovanjem zaslužili da budu posebno istaknuti i da služe kao primer odgovornog poslovanja’.

Prošlogodišnju titulu menadžera poneo je Mihailo Janković, generalni direktor kompanije Nektar, dok je nagrada Poslodavac godine pripala kompaniji Majkrosoft. Za društveno odgovornu kompaniju godine bilo je proglašen Delta holding.

Nagradu za „Lični herojski čin“ primila je Mariji Lukić iz Brusa.

Srpska asocijacija menadžera (SAM) je udruženje profesionalnih menadžera koje okuplja 450 članova, rukovodilaca uspešnih firmi i timova od više od 70.000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 9 milijardi evra.

Takođe, SAM u saradnji sa Vladom Srbije i njenim institucijama radi na poboljšanju poslovne klime u Srbiji i unapređenju regionalne saradnje.

Predsednik SAM je Dragoljub Damljanović, a funkciju izvršnog direktora obavlja Jelena Bulatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.