najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

NALED obeležio 10 godina rada

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj Srbije (NALED) obeležila je u sredu uveče deset godina rada, a ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić rekla da očekuje da će NALED ubuduće biti “najveći kritičar” Vlade Srbije.

“Od NALED-a očekujemo i konkretna rešenja”, kazala je ministarka na svečanom skupu te organizacije u Beogradu.

Brnabić, koja je do skoro bila predsednica Upravnog odbora NALED-a, ocenila je da su prethodne dve godine bile “posebna prekretnica” za tu organizaciju “jer je naišla na otvorenost Vlade i Skupštine Srbije kakva do tada nije postojala”.

“Naišli smo na otvorenost za suzbijanje sive ekonomije i za poboljšanje pozicije Srbije na Duing biznis listi”, kazala je ona.

Prema njenim rečima, jedan od četiri prioriteta Ministarstva državne uprave biće uvodjenje “E-uprave” čime će gradjani i privreda dobiti najbolje efekte.

Brnabić je najavila formiranje Akademije javne uprave i dodala da očekuje napredak Srbije na ovogodišnjoj listi “Duing biznis” i da će Vlada Srbije nastaviti rad na unapredjenju konkurentnosti i borbu protiv sive ekonomije.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović ukazao je na značaj elektronske uprave kako bi poljoprivrednici u Srbiji dobili “ozbiljne reforme”.

“Ja ne vidim boljeg partnera Vladi Srbije od NALED-a”, kazao je on.

Prema rečima ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, NALED se pokazao kao dobar partner Vlade i naroda Srbije.

“Borba protiv korupcije još nije okončana i treba pobediti sivu ekonomiju”, kazao je Skot dodavši da ambasada SAD snažno podržava NALED još od njegovog formiranja pre deset godina.

Svečanosti povodom jubileja NALED-a prisustvovali su mnogi ministri Vlade Srbije, privrednici i predstavnici diplomatskog kora.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike