U trendu

Nastupom na sajmu u Moskvi do većeg izvoza hrane

BEOGRAD – Vodeći srpski proizvođači hrane – sireva i mlečnih proizvoda, mesnih prerađevina, prerađenog voća i povrća, sokova i vina, predstaviće se od 11. do 15. februara u Moskvi, na jednoj od najvećih međunarodnih sajamskih izložbi prehrambene industrije u svetu „Prodekspo“, saopštila je danas Privredna komora Srbije.
Rusija je treći trgovinski partner Srbije, ukupna trgovinska razmena u 2018. godini dostigla je oko tri milijarde dolara uz rast od 18,5 odsto, od cega je više od milijardu dolara izvoz Srbije.

Tradicionalno učešće na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda direktno doprinosi kvalitetnijoj promociji proizvodnih programa kompanija, upoznavanju s najnovijim svetskim trendovima, poslovnim partnerima i konkurencijom, postizanju dogovora o novim izvoznim poslovima, kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom povecanju izvoza.
Nastup 12 srpskih kompanija na sajmu u Moskvi u okviru Nacionalnog paviljona Srbije organizuju PKS i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji u okviru Projekta „Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru“.

Ove godine u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, površine veće od 120 metara kvadratnih, proizvodni program će predstaviti Mlekara Šabac, PIK Bečej, Zlatiborac Mačkat, Megle Kragujevac, ITN Grupa Beograd, Mitros Flajšvaren Sremska Mitrovica, Toplički vinogradi Prokuplje, Master Fruts Beograd, Fruvita Beograd, Inter Fud 60 Cacak, Mundorama Beograd, Mlekara Ub.

„Prodekspo“ je jedna od najvecih i najznacajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvodaća i izvoznika, kao i distributera i predstavnika vodecih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Sajam godišnje poseti više od 60.000 posetilaca iz oko 100 zemalja, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 2.300 izlagača iz 65 zemalja i 30 nacionalnih paviljona zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.