najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nedimović obećava veće izdvajanje za poljoprivredu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović zalažio se danas za veće izdvajanje za poljoprivredu iz državnog budžeta i investicije, ističući da se prvo mora utvrditi da li su sredstva kojim ministarstvo raspolaže potrošena “kako treba” i kakve rezultate su dale postojeće mere.

“Prva stvar koju sam počeo čim sam došao u ministarstvo jeste analiza postojećeg budžeta, da vidim koje mi imamo potencijale na raspolaganju, da li su nam to dovoljna sredstva i da li možda postoje neke mere agrarne politike koje nisu dale dobre rezultate, da li postoje viškovi sredstava na tim poljima”, kazao je on.

Nedimović je za RTS rekao da će u narednih 15 dana predstaviti jasan plan sa idejama do kraja budžetske godine, kao i sa planovima za 2017. budžetsku godinu, navodeći da će akcenat biti na tome da budžet bude takav da donese dodatnu vrednost.

“Naš cilj je da stvorimo dodatnu vrednost u poljoprivrednoj proizvodnji, i za poljoprivrednog proizvodjača i za državu, da joj smanjimo spoljno-trgovinski deficit”, dodao je resorni ministar.

Nedimović je kazao da će se u stočni fond novim merama agrarne politike ulagati više nego do sada.

“Ovih dana se javlja problem s izvozom govedjeg mesa. Imamo problem s bolešću koja se pojavila i sa pravilima koja kažu da nije moguće izvoziti govedje meso posle vakcinacije”, rekao je Nedimović.

Kako je najavio, početkom septembra ministri poljoprivrede iz regiona će usvojit zajedničku platformu i s njom izaći pred Evropsku komisiju, kako bi se dozvolio izvoz preventivno vakcinisanog mesa.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike