U trendu

Nekoliko znakova da niste „omiljeni“ kolega

Postoje ljudi kojima nije problem da nekome kažu u lice kako ste im ne baš omiljeni kolega, ali postoje i oni koji tu hrabrost nemaju pa im se ponašanje graniči sa licemernošću. Ipak, možete prepoznati nekoliko znakova, što će vam otvoriti oči i pokazati da nekim kolegama baš i ne prijate, prenose mediji.

Ne smeju se kada ste u blizini

Ne mislimo da se vaše kolege moraju uvek smejati u vašoj blizini, ali ako se suzdržavaju od smeha kada ste u njihovoj blizini, nešto nije u redu.

Izbegavaju da vas gledaju u oči

Teško je nekoga gledati direktno u oči, kada ga ne volite ili ne poštujete. Ako primetite da vas kolege izbegavaju gledati u oči dok razgovarate s njima, razlog može biti da ne žele da shvatite što zapravo mislite o njima.

Ne primećuju vašu prisutnost

Ako vaše kolege ne kažu „Dobro jutro“ kada stignete ili „Doviđenja“ kada odlazite, to može biti znak da vas ne vole.

Brzo vas se otarase

Ako ih pitate kako ste, i oni uvek odgovore vrlo kratko i bez povratnog pitanja ili ako su njihovi e-mailovi sažeti i samo ih zanima ono vezano za posao, te ne žele s vama izmeniti još pokoju reč, to je znak da im baš i niste omiljeni.

Nikada vas ne pozovu na druženje

Ako vas kolege ne zovu na pauzu za ručak, sastanke uz kafu, na taj način žele da vam pošalju poruku da im niste najdraža osoba.

Komuniciraju preko e-maila, iako sedite blizu njih

Ako vas kolege ne vole, verovatno je da će pokušati srezati vašu komunikaciju. Ako primetite da vas češće kontaktiraju preko e-maila, to je zasigurno znak.

Konstantno se ne slažu s vama

Ako kolege konstantno potkopavaju vaše ideje, to je znak da vas ne vole. Ako vam se čini da vam neko potkopava svaku vašu ideju pre nego li je iznesete do kraja, sigurno je da vas ne podnosi.

Nikada vas ne pitaju o vašem privatnom životu

Ako primetite da vaše kolege pričaju međusobno o deci i hobijima, ali tu temu nikada ne spominju pred vama, nisu zainteresovani za priče o vašem životu.

Nikada vas ne uključe u šaljive razgovore

Zbijanje šala ključ je dobrih odnosa u radnom okruženju. Ako niste uključeni u interno zbijanje šala, to je znak da se vaše kolege ne osećaju ugodno pored vas i ne misle da ste deo tima.

Pretpostavljaju nepostojeću nadmoć

Ponekad vaše kolege požele autoritet nad vama i glume vam šefa, iako to nisu.

No to ne treba da vas dotiče, osvrnite se malo oko sebe, uvek su tu i oni sa kojima možete da nađete zajednički jezik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.