najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nema prepreka za letovanje u Turskoj

Predstavnici turističkih agencija i Ministarstva trgovine i turizma Srbije saglasili su se na današnjem sastanku da nema razloga da se srpskim turistima zabrani odlazak na letovanje u Tursku, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan Lainović.

On je agenciji Beta rekao da su se učesnici sastanka složili da sezona treba da se nastavi i da nema prepreka da turisti letuju u Turskoj, a rečeno je i da neće biti zvaničnih zabrana države da se putuje u tu zemlju.

“Turisti mogu da putuju u Tursku, nema razloga da se otkazuju aranžmani”, rekao je Lainović i dodao da se potvrdjeno da na destinacijima nema problema i da putnici mogu da se osećaju bezbedno.

On je rekao i da je samo mali broj putnika odustao od letovanja i da agencije imaju samo pet do sedam odsto otkaza putovanja.

“U ovoj sezoni prodato je 5.000 do 7.000 aranžamana za Tursku, a do polovine avgusta termini su rasprodati”, rekao je Lainović.

Pošto nema zvaničnih zabrana putnici sami odlučuju da li će otići na uplaćeno letovanje, a turistička agencija putnicima može da vrati novac samo u slučaju da postoji zvanična preporuka Vlade Srbije da se ne putuje u Tursku ili da se proglasi vanredno stanje na destinaciji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike