U trendu

Nemačka gubi milijarde

Zbog sankcija koje su Sjedinjene Američke Države nametnule Rusiji, a Evropska unija ih je podržala, nemačke kompanije su izgubile više milijardi evra, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Nemačko-ruske privredne komore Matijas Šep.

Komora je sprovela istraživanje u 141 nemačkoj kompaniji sa poslovanjem u Rusiji i prema njihovim podacima od 2014. godine, kada su uvedene sankcije, izgubile su 1,1 milijardu evra.

Kada taj podatak prenesemo na poslovanje svih nemačkih kompanija u Rusiji, a ima ih više od 4.500, možemo zaključiti da smo zbog sankcija izgubili nekoliko milijardi evra, rekao je Šep na konferenciji za medije, prenosi Sputnjik.

Predsednik Nemačko-ruske privrene komore Rajner Zele kazao je da su američke sankcije Rusiji usmerene ka mnogim nemačkim kompanijama i ocenio da je njihov cilj sticanje prevlasti na tom tržištu. On je pozvao Evropsku uniju da ukine sankcije i da evropskim kompanijama omogući normalno poslovanje u Rusiji.

Posle 1991. godine brojne nemaike kompanije su razvile poslove u Rusiji, a prema podacima Bundesbanke one su prošle godine ostvarile direktne investicije u iznosu od 3,2 milijarde evra.

2 komentara
  1. Anonimni

    Pobogu pa Njemačka je okupirana od 1945

  2. Anonimni

    Znaci da cak ni jedna Nemacka nije nezavisna drzava .

Napišite komentar