U trendu

Nemačke kompanije nastavljaju da traže dobavljače u Srbiji i na Zapadnom Balkanu

ŠTUTGART – Skup Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana koji čini niz konkretnih biznis sastanaka održava se sutra u Štutgartu.

Cilj osmog izdanja ovog regionalnog B2B projekta je da nemačke firme pronađu nove dobavljače iz više unapred navedenih i poznatih industrijskih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

U projektu je sa nemačke strane učešće potvrdilo preko 50 kompanija, a koncept poslovnih razgovora zasnovan je na B2B – mečmejking mehanizmu.

Nemačke kompanije su uglavnom iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljači za autoindustriju, prerade i proizvodnje plastičnih materijala, te nekoliko kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Pokrovitelj događaja je Ministarstvo za ekonomiju i energetiku Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća.

Realizatori programa su Nemačko –srpska privredna komora (AHK Srbija) predstavništva AHA na Zapadnom Balkanu, PKS, kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e. V. ).

Nemačka je prvi spoljnotrgovinski partner Srbije sa razmenom većom od 6,5 milijardi evra, od čega iz Srbije godišnje uvezu proizvoda za više od 2,7 milijardi evra.

Nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 60.000 radnika, a više njih je na listi top 15 najvećih izvoznika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar