najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nemački sud protiv kod-šer letova Etihada i Er Berlina

Nemački sud zabranio je avio kompanijama Etihad i Er-Berlin da imaju kod-šer letove na nekim linijama, počev od polovine januara.
Etihad ervejz je u saopštenju dostavljenom Beti naveo da je duboko razočaran današnjom odlukom nemačkog suda, da razmatra tu odluku i da će naredne nedelje podneti žalbu.

Reč je o linijama na kojima Etihad i Er Berlin ostvaruju značajan prihod, navodi agencija AP. Etihad je vlasnik 29,2 odsto kompanije Er-Berlin, drugog po veličini nemačkog avio-prevoznika.

Agencija AP prenosi da je stav nemačke vlade da neke linije ovih partnera nisu pokrivene sporazumom o avio saobraćaju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i da su vlasti u oktobru dozvolile primenu kod-šer sistema do 15. januara, uz napomenu da je kompanijama ostavljeno da u medjuvremenu pronadju rešenje.

U saopštenju, Etihad Ervejz je naveo da je ovom odlukom naneta “značajna društvena i ekonomska šteta” Nemačkoj i da povlačenje odobrenja za kod-šer letove na 29 linija u suštini smanjuje konkurenciju i izbor korisnika u Nemačkoj i izvan nje i uzrokuje neprijatnost za putnike.
 
“Uprkos tome, mi ćemo nastaviti da podržavamo partnersku avio-kompaniju Erberlin, da promovišemo konkurenciju i pružamo vrhunski proizvod i iskustvo putovanja. Nastavićemo realizaciju unapred rezervisanih putovanja”, navodi se u saopštenju Etihada.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike