U trendu

Nemci otvaraju još dve fabrike; Vučić: Važne investicije za Srbiju

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su danas u Beogradu potpisana dva važna sporazuma u prisustvu ministra privrede i energetike Nemačke Petera Altmajera, koji donose značajne investicije u vrednosti od 300 miliona evra.

„Ministru Kneževiću sam rekao da je ovo što je potpisao najvažniji papir na koji je stavio svoj potpis. Ugovorom sa kompanijom Brose predviđeno je da ta kompanija otvori prelepu fabriku u Pančevu, u kojoj će biti zaposleno više od 1.000 ljudi, od kojih 400 visoko obrazovanih“, objasnio je on.

SRB nudi VW bolje uslove, nego druge zemlje zajedno

Srbija može da ponudi bolje uslove Folksvagenu za investiciju nego sve druge zemlje zajedno, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će naša zemljla nastaviti da se bori za gradnju te fabrike.

„Rekao sam to unapred – sve što ponudite, mi ćemo mnogo više“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara, na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom, i istakao je Srbija već ponudila u novcu maksimalno predviđenu državnu pomoć od 258,5 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.