U trendu

Nestle Adriatic povukao sa tržišta Cipiripi kremove zbog prisustva komadića gume

Kompanija Nestle Adriatic saopštila je danas da je posle prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu, iz predostrožnosti dobrovoljno povukla sa domaćeg tržišta Cipiripi kremove svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine.

Navodeći da su sa tržišta povučene postojeće serije i formati Cipiripi kremova Duo, Nugat i Čoko-Vanila, ali i da se primedbe ne odnose na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate, kompanija je saopštila da je posle detaljne analize utvrdjeno da je guma u proizvod dospela iz proizvodne linije.

„Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta“, navodi se u saopštenju.

Kompanija je navela i da je preduzela sve neophodne mere kako bi sprečila da se takva situacija desi u budućnosti kao i da je o tim merama odmah obavestila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

„Bezbednost i kvalitet naših proizvoda, kao i poverenje naših potrošača su prioriteti naše kompanije i veoma nam je žao ukoliko je ovo izazvalo neku vrstu neprijatnosti“, navela je kompanija i pozvala potrošače da dodatne informacije o Cipiripi kremovima dobiju besplatnim pozivom na broj 0800 000 100, radnim danima od 8.30 do 16.30 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar