U trendu

Neto dobit Unikredit banke veća 8,0 odsto u drugom kvartalu

rpt sa ispravkom IZNOSA PROCENTA u lidu

MILANO, 7. avgusta (Tanjug) – Italijanska Unikredit banka (UniCredit) zabeležila je rast profita od 8,0 odsto u drugom kvartalu 2018., što je rezultat smanjenja operativnih troškova, manjeg neto otpisa loših kredita i rezervisanja.

Neto dobit u posmatranom tromesečju iznosila je 1,02 milijarde evra u poređenju sa 945 miliona evra godinu ranije, prenosi portal Marketvoč.

Prihodi iz poslovanja su opali za 4,3 procenta na godišnjem nivou, na 4,95 milijardi evra, usled nižih neto prihoda od kamata i od trgovanja.

Operativni troškovi su iznosili 2,66 milijardi evra u poređenju sa 2,86 milijardi evra u istom tromesečju prošle godine.

Banka je saopštila da je smanjila rezervisanja za loše kredite za četvrtinu, na 504 miliona evra, i da je u drugom kvartalu zatvorila 58 ekspozitura čime je gotovo ispunila planirano zatvaranje ukupno 944 poslovna ogranka.

„Tim Unikredita je u prvoj polovini 2018. godine ostvario još jedan veoma solidan rezultat uprkos izazovnim tržišnim uslovima i geopolitičkom kontekstu. I dalje verujemo u evropsku i italijansku ekonomiju i njihove snažne osnove“, rekao je glavni izvršni direktor Unikredit banke, Žan Pjer Mustijer.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike