najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nezaposlenost ispod 16 odsto

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović izjavio je danas u Nišu da preliminarni rezultati Zavoda za statistiku pokazuju da je stopa nezaposlenosti u Srbiji ispod 16 odsto, prenose mediji.

On je, otvarajući Klub za traženje posla u tom gradu, kazao da je prvi put od 2000.godine broj nezaposlenih ispod 700.000.

Precizirao je da se za prvih sedam meseci ove godine sa evidencije te službe zaposlilo oko 150.000 ljudi, što je za oko 10 odsto više u odnosu na isti period lane.

Martinović je rekao da će NSZ uz pomoć EU otvoriti 60 klubova za traženje posla i 20 centara za informisanje i profesionalno savetovanje, a reč je o projektu koji košta više od deset miliona evra.

Cilj je da u klubovima za traženje posla ove godine 3.500 ljudi prođe obuku, da dobije savete i informacije o slobodnim radnim mestima, istakao je Martinović.

(Tanjug)

1 komentar
  1. neregistrovan

    Ajde bre nelupetaj.Pojma nemas,koliko je njih otislo na sezonske posllove u inostranstvo i nemogu da se jave NSZ te nisu registrovani.Raspitaj se malo.Koji pad ispod 16% kad su stigli novi diplomci,znaci samo povecanje.Samo ti uzivaj u svom slavoljublju i sanjaj tih 16%.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike