U trendu

Nigerija zainteresovana za uvoz hrane i lekova iz Srbije

Kompanije iz Nigerije zainteresovane su za uvoz različitih vrsta proizvoda iz Srbije, od hrane i lekova do poljoprivredne mehanizacije, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije.

Delegacija šest nigerijskih kompanija, koju predvodi predsednik novoformirane Srpsko-nigerijske privredne komore Temi Gold, boravi u Beogradu, a privrednici su zainteresovani za uvoz lekova, poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, kao i poljoprivredne mehanizacije, đubriva, kozmetičkih proizvoda, opreme za salone i ketering, kao i za građevinske usluge srpskih preduzeća.

Potpredsednik PKS Miroslav Miletić, predstavnike poslovne zajednice Nigerije upoznao je sa aktivnostima Komore i ukazao da dve komore, osim podrške razvoju trgovinskih aranžmana dve zemlje, moraju da rade na zajedničkim strateškim projektima.

Na sastanku je dogovoreno da će poslovne asocijacije u narednom periodu aktivnosti usmeriti na povezivanje srpskih i nigerijskih privrednika, razmenu informacija i razvoj viših oblika saradnje.

Temi Gold, predsednik Srpsko-nigerijske privredne komore rekao je da su velike mogućnosti za jačanje privredne saradnje Srbije i Nigerije u različitim privrednim granama.

Kompanije iz Nigerije učestvovale su na konferenciji „Kako poslovati sa Podsaharskom Afrikom“ koju je 25. aprila organizovala PKS, a sledeća delegacija nigerijskih privrednika planira da poseti Srbiju i Novosadski poljoprivredni sajam u maju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike