U trendu

Nikolić sa delegacijom provincije Fuđien o saradnji

SJAMEN – Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u Sjamenu sa delegacijom ministarstva trgovine provincije Fuđien koju predvodi Čen Anšeng i istakao da je strateško partnerstvo kompanije Ziđin i RTB Bor bio prvi korak, a da sada treba raditi na novim projektima.

„Srbija ima otvoreno tržište u skoro celom svetu i to je prilika za našu saradnju. Imate otvorena vrata kod nas za sve vaše ideje i projekte“, rekao je Nikolić.

Prošla godina je bila značajna za razvoj odnosa provincije Fuđien i Srbije, rekao je Anšeng dodajući da je pored strateškog partnerstva RTV Bor i Ziđin kompanije, Fuđien provincija u Srbiji organizovala i niz događaja kojima je promovisana saradnja sa Srbijom.

„Drago mi je da je Srbija počasni gost sajma “CIFIT 2019” i da je ovde u Sjamen došao veliki broj srpskih zvaničnika. Ovo je prilika da probudimo saradnju. Imamo veliki potencijal za saradnju, jer su nam privrednici kompatibilni i mislimo da je sada došao trenutak da probudimo našu saradnju”, naglasio je Anšeng.

Delegacija ministarstva trgovine provincije Fuđien organizovaće u Srbiji krajem septembra ekonomski forum sa predstavnicima Vlade i privrednim sektorom, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.