U trendu

Niš: Lokal od milion evra na licitaciji, ali kupaca nema

Od 15 nekretnina u vlasništvu grada Niša koje će se naći na licitaciji u utorak, samo pet je privuklo potencijalne kupce, ali  medju njima nije lokal procenjen na milion evra u kome je radila apoteka „Higija“, izjavio je danas načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić.

On je agenciji Beta kazao da su zainteresovani aplicirali za kupovinu dva poslovna prostora, jedne porodične kuće i dva stana čiji je vlasnik grad Niš a da će za nekretnine koje ne budu prodate na sutrašnjoj licitaciji biti raspisan novi oglas za prodaju.

„Za novu prodaju odredjuje se nova početna cena ali neće biti umanjenja po osnovu toga što nije bilo zainteresovanih kupaca na prvoj licitaciji“, rekao je Janić.

Oglas za prodaju dve porodične stambene zgrade, tri stana i deset lokala važio je do minulog četvrtka, a licitacija je zakazana za sutra u 10 časova u Skupštini grada.

Od deset lokala koji su ponudjeni na prodaju, devet se nalazi u Obrenovićevoj, glavnoj gradskoj ulici, a medju njima je i lokal u kome se do skora nalazila apoteka „Higija“.

Taj lokal je najskuplja nekretnina koju grad prodaje pošto početna cena za njegovih 140 kvadrata iznosi nešto više od milion evra.

Ostali lokali u Obrenovićevoj ulici prodaju se po početnoj ceni od 112.000 evra do 247.000 evra, osim lokala od tri kvadrata čija je početna cena 8.430 evra.

Medju imovinom koju grad prodaje su i dve porodične stambene zgrade, a njihova početna cena iznosi 62.000 evra, odnosno 36.000 evra.

Početna cena tri stana veličine od 25 do 64 kvadrata koji se nalaze u Sremskoj i ulicama Vožda Karadjordja i Branka Krsmanovića iznosi 18.000 evra, 5.700 evra i 6.200 evra.

Najavljujući prodaju lokala gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je ranije da su mnogi od tih objekata ruinirani, da grad nema para za njihovu adaptaciju i da bi prihod od njihovog izdavanja tokom više decenija bio jednak sumi koja može da se odmah prihoduje.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike