U trendu

Niš: Nema poskupljenja fiksnog dela za grejanje

Gradsko veće Niša odbacilo je danas predlog „Gradske toplane“ da fiksni deo cene grejanja bude povećan sa 28,26 dinara po kvadratu na 32,38 dinara.

Članovi veća složili su se sa predlogom „Gradske toplane“ da varijabilni deo cene grejanja pojeftini sa sadašnjih 7,53 dinara po kilovatu utrošene toplotne energije, na 5,53 dinara.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će predlog „Gradske toplane“ o izmeni cene grejanja biti vraćen tom preduzeću a da bi nova cena trebala da bude dostavljena Gradskom veću u petak ili ponedeljak.

„Obećali smo da će varijabilni deo cene biti smanjen, a da će fiksni deo ostati isti i zbog toga ne damo saglasnost na dostavljeni predlog“, istakao je gradonačelnik.

On je podsetio da Gradsko veće ne može da menja cenu grejanja, već samo da odobri ili odbaci predlog Toplane.

Perišić je istakao da je gradska vlast Niša pristala na pojeftinjenje daljinskog grejanja, ne zbog pritisaka građana, već zbog toga što je opala cena gasa.

Gradonačelnik je ocenio da je „potpuno neopravdan“ protest koji je za sutra zakazalo Udruženje skupština stanara ispred zgrade u kojoj će zasedati odbornici Skupštine grada.

Prema njegovim rečima, razloga za protest nema, jer je grad bitno korigovao Odluku o proizvodnji i distribuciji toplotne energije, kojom su korisnici daljinskog grejanja bili nezadovoljni.

Komentarišući nove zahteve Udruženja skupština stanara prema Toplani i gradskim vlastima, Perišić je naveo da oni imaju „politički karakter“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar