Niški aerodrom dobio novu liniju

Na niški aerodrom “Konstantin Veliki” jutros je sleteo prvi avion niskotarifne kompanije “Rajaner” (Rayeir) na relaciji Niš-Diseldorf.

Avioni “Rajaner” ubuduće će na toj relaciji leteti dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, a za niški aerodrom to će biti sedma redovna linija do neke od evropskih destinacija.

“Rajaner” od septembra leti sa aerodroma u Nišu i do Berlina, a madjarska kompanija “Vizer” (Wizzair com) pre toga je uvela redovne letove do Bazela, Malmea, Memingema, Ajndhovena i Dortmunda.

Predstavnici Javnog preduzeća “Aerodrom” i irske niskotarifne kompanije “Rajaner” za sutra su najavili uspostavljanje redovne linije i na relaciji Niš-Bratislava, a za utorak, 1. novembar, linije Niš-Bergamo. 

U prvih devet meseci ove godine aerodrom “Konstantin Veliki” imao je nešto više od 65.000 putnika, što je skoro dvostruko više nego u celoj 2015. godini.

Prognoze rukovodstva aerodroma i gradskih čelnika su da će do kraja godine niška vazdušna luka imati više od 100.000 putnika, što će biti apsolutni rekord od kada je 1986. godine aerodrom otvoren.

(Beta)

Ostavite komentar