U trendu

NKD: Gubici niškog aerodroma rezultat republičkog upravljanja

Gubici Aerodroma u Nišu nastali su u najvećoj meri u četvrtom kvartalu 2018. godine, kada je centralna vlast uveliko preuzela aerodrom, ukazala je danas Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD).

Kako se navodi u saopštenju NKD, to potvrdjuju zvanična dokumenta Aerodroma Niš koja su dostavili NKD-u u skladu sa Zakonom o pristupu informacijama od javnog značaja.

Finansijski bilans na kraju trećeg kvartala pokazuje da Aerodrom Niš krajem septembra 2018. beleži gubitak u iznosu od oko 1,1 milion dinara. Taj gubitak se do kraja godine povećao na 13,3 miliona dinara.

„Od ukupnog gubitka od preko 13 miliona dinara, čak 83 odsto je nastalo u periodu od oktobra do decembra 2018. godine. Republika je Aerodrom preuzela u junu 2018. kada je Skupština Grada Niša donela sramotnu odluku o poklanjanju“, istakla je NKD.

Dodaje se da dokumenta ukazuju i da je tvrdnja direktora Aerodroma da je prilikom preuzimanja Aerodrom imao gubitak od 17 miliona netačna.

„Konačni iznos finansijskih gubitaka Aerodroma Niš i dalje nije poznat javnosti, i svakako je veći od 13 miliona dinara. Ipak, ono što sada jeste izvesno i što se sa sigurnošću može reći jeste da je gubitak od 12 miliona dinara nastao samo u četvrtom kvartalu 2018. godine pod punom kontrolom republičkog rukovodstva“, navodi u saopštenju NKD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.