U trendu

Nova aplikacija CarGo Tećnologies za novo taksi udruženje

BEOGRAD – U Agenciji za privredne registre registrovano je novo taksi udruženje „Novi taksi – moj taksi“ koje će biti partner CarGo, saopšteno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je potpisan Memorandum o razumevanju i ozvaničena saradnja kompanije CarGo Tećnologies i novog taksi udruženja.

Kompanija CarGo Tećnologies obezbediće aplikaciju za novo taksi udruženje „Novi taksi“ u kom će, kako je najavljeno, moći odmah da rade taksisti koji imaju registrovane preduzetničke radnje i dozvole Grada Beograda.

Direktor CarGo Tećnologies Vuk Guberinić rekao je da je ta kompanija pružila ruku da pomogne taksistima, koji bi da „prigrle“ novu tehnologiju.

„Obećali smo pomoć u taksi branši, da napravimo novu aplikaciju za novo taksi udruženje“, rekao je Guberinić.

On je dodao da i dalje stoje iza toga da taksistima garantuju prihod od 150.000 dinara mesečno, pomoć onima koji imaju problem u plaćanju poreza, kao i pomoć da nabave nova vozila.

„Naša uloga kao i do sada biće da pravimo tehnologije, mi smo visokotehnološka firma. Prepoznali smo potencijal raznih tržišta ne samo usluga prevoza i povezivanja građana, nego i druga tržista. Napravićemo novu aplikaciju za ‘Novi taksi’ i pomoći ljudima da bolje organuzuju svoje poslovanje“, rekao je Guberinić i najavio da će ta kompanija uskoro građanima pokazati još nekoliko novih tehnologija.

Dešavanja u taksi branši Guberinić vidi kao „haos i bezakonje“.

„Mi imamo dobru volju da pomognemo ljudima u nevolji, nismo bili dužni da im pomognemo i preuzmemo dugovanja na sebe“, rekao je Guberinić i naveo da će njegova kompanija pomoći taksistima u reprogramu dugovanja koja ukupno iznose 2,9 milijardi dinara i prilikom nabavke vozila pod povoljnim uslovima.

Objasnio je da će CarGo Tećnologies iznajmljivati tehnologiju po tržišnim uslovima za taksi delatnost i to besplatno prvih šeset meseci, nakon čega će naplaćivati održavanja softvera.

Novo taksi udruženje registrovano je juče, a osnivač i zastupnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Milorad Đokić rekao je da je štrajk taksista zloupotrebljen protiv CarGoa, kompanije za koju navodi da je taksistima pružila ruku i ocenio da štrajk taksita postaje „opasan“.

Đokić kaže da se na saradnju sa CarGo odlučio kako bi nastavio dugogodišnju borbu za opstanak taksista, zvanično se, navodi, sa Guberinićem upoznao pre četiri, pet dana i prihvatio je saradnju kako bi se pomoglo časnim i poštenim ljudima koji rade taj posao.

„Imamo obavezu da uvodimo nove tehnologije zbog naše dece. Obećanje da ćemo dobiti našu domaću taksi aplikaciju znači da će novac koji se ovde bude pravio u celom tom krugu ostati u zemlji“, rekao je Đokić.

Za tablu „Novi taksi“ kaže da je alternativa i poziva sve kolege da „zajedno grade kuću“.

„Saradnja koju danas počinjemo uz potpisanje Memoranduma donosi svetlu budućnost taksi službi, vratiće poverenje u taksi službu i taksiste, a time ćemo lakše, više i bolje zarađivati i mi i naše porodice, time ćemo našoj deci obezbediti svetlu budućnost“, kaže Đokić.

Za predstavnika taksista koji štrajkuju Aleksandra Belića kaže da je „neprikosnoveni vlasnik taksi službe u Beogradu, a i šire“, da „ne predstavlja taksiste i njihove interese, nego radi nešto drugo“ i navodi da je štrajk taksista politički zloupotrebljen i da je Belić samo „pion u nečijim rukama“.

Đokić, koji je pokazao tablu novog taksi udruženja, pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da ga prime i naveo da prihvata pruženu ruku Vlade, koja je pozvala na razgovore i obustavu blokade Beograda.

Među taksistima, kako kaže, ima mnogo časnih i poštenih ljudi koji rade taj težak i odgovaran posao, a ima i blizu 20 odsto „poslušnika“ u „kartelima“.

„Bio sam dugo godina u raznim udruženjima i samim tim u tim kartelima dok nisam osnovao svoje preduzeće pre nekoliko godina“, rekao je Đokić i naveo da savetnik u Ugovornoj privrednoj taksi komori Srbije Boško Vukojević nametnuo borbu protiv CarGo.

„CarGo je tehnologija, put napred, bez obzira koliko teško prihvatamo promene ne možemo ih izbeći. Boško Vukojević radi pod taksi tablom koja isto tako uvodi novu tehnologiju“, rekao je Đokić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.