U trendu

Nova medijska imperija vredna 300 milijardi dolara

Američki telekomunikacijski gigant AT&T postigao dogovor o kupovini medijskog konglomerata Time Warnera, vlasnika kanala CNN i HBO i filmskog studija Warner Bross za 85,4 milijarde dolara, što je dogovor koji bi umnogome mogao da promeni medijsku scenu.

Kako se navodi , spajanje bi trebalo da bude objavljeno najkasnije danas pre otvaranja američkih finansijskih tržišta u poneđeljak. Tržišna vrednost Time Warnera procenjena je na 69,6 milijardi dolara, a AT&T-a 230,6 milijardi dolara. Dodaje se da će se spajanje ta dva medijska diva, koja su zajedno vredna više od 300 milijardi dolara sigurno suočiti s temeljitim proverama antimonopolskih tela zbog potencijalnog uticaja na medijsku scenu, a analitičari smatraju da bi ova transakcija mogla izazvati druga velika spajanja medijskih kompanija.

Izvršni direktor AT&T Rendal Stefenson je povodom spekulacija oko toga šta će ovo značiti za politiku CNN-a, tu kuću opisao kao “američki simbol nezavisnog novinarstva i prvog amandmana koji se odnosi na slobodu govora”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.